FOXCONN BULLISH I LE FA'AALIGA FA'ATA'U ELE'SI A'O FA'ALI'I AI FA'ATA'ITA'I E TOLU.

TAIPEI, Oketopa 18 (Reuters) - O le Foxconn (2317.TW) a Taiwan na faʻaalia ana faʻataʻitaʻiga muamua e tolu taʻavale eletise i le Aso Gafua, faʻamamafa ai fuafuaga mataʻutia e faʻaeseese ese mai lana matafaioi o le fausiaina o mea tau eletise mo Apple Inc (AAPL.O) ma isi kamupani tekonolosi. .

WYLCSUC3SZOQFPNRQMAK2X2BEI

O taʻavale - o se SUV, se sedan ma se pasi - na faia e Foxtron, o se pisinisi i le va o Foxconn ma Taiwanese taʻavale Yulon Motor Co Ltd (2201.TW).

Na taʻu atu e le Sui Taʻitaʻifono a Foxtron Tso Chi-sen i le au tusitala, na ia faʻamoemoe o taavale eletise e tusa ma le trillion Taiwan tala i Foxconn i le lima tausaga - o se fuainumera e tusa ma le $ 35 piliona.

Fa'aigoa aloa'ia o Hon Hai Precision Industry Co Ltd, o le kamupani fa'akonekarate tele i le lalolagi e fa'amoemoe e avea ma tagata ta'a'alo tele i le maketi o le eletise i le lalolagi e ui ina ia fa'ailoa o ia o se tagata fou i pisinisi tau ta'avale.

Na muamua taʻua ana manaʻoga EV ia Novema 2019 ma ua vave ona gaoioi, o le tausaga nei na faʻasalalau ai fefaʻatauaiga e fausia ai taʻavale ma le US startup Fisker Inc(FSR.N) ma Thailand's energy group PTT PCl(PTT.BK).

“Ua sauni Hon Hai ma e le o toe avea ma tamaititi fou i le taulaga,” o le tala lea a le Taitaifono o Foxconn Liu Young-way i le mea na tupu e faailoga ai le aso fanau o le kamupani piliona piliona o Terry Gou, o le na aveina le taavale solofanua i luga o le tulaga i le fati o le “Fiafia. Aso fanau".

O le sedan, lea na fausia faʻatasi ma le kamupani Italian design Pininfarina, o le a faʻatau atu e se tagata fai taavale e leʻi taʻua i fafo atu o Taiwan i tausaga a sau, ae o le SUV o le a faʻatau atu i lalo o se tasi o ituaiga a le Yulon ma o loʻo fuafua e taia le maketi i Taiwan i le 2023.

O le pasi, lea o le a ave ai se pine Foxtron, o le a amata ona tamoʻe i le tele o taulaga i le itu i saute o Taiwan i le tausaga fou i se faiga faapaaga ma se kamupani o loʻo tuʻuina atu auaunaga tau felauaiga.

"E oʻo mai i le taimi nei ua lelei le alualu i luma o Foxconn," o le tala lea a le Daiwa Capital Markets tech analyst Kylie Huang.

Foxconn ua ​​faʻatulagaina foʻi e ia lava le faʻamoemoe o le tuʻuina atu o vaega poʻo auaunaga mo le 10% o EV a le lalolagi i le va o le 2025 ma le 2027.

O le masina nei na fa'atau ai se fale gaosi mai le US startup Lordstown Motors Corp (RIDE.O) e fai ai ta'avale eletise.O Aukuso na ia fa'atau ai se fale chip i Taiwan, ma fa'amoemoe e fa'amalieina mana'oga i le lumana'i mo masini ta'avale.

O le una'ia manuia e tagata fa'akonekarate fa'apipi'i i totonu o le pisinisi ta'avale e mafai ona fa'atupuina le tele o tagata ta'a'alo fou ma fa'aleagaina fa'ata'ita'iga pisinisi a kamupani ta'avale masani.O le kamupani ta'avale a Saina Geely i lenei tausaga na fa'ata'atia ai fo'i fuafuaga e avea ma kamupani gaosi konekarate tele.

O loʻo vaʻavaʻai totoʻa e tagata mataʻituina pisinisi mo faʻamatalaga poʻo fea kamupani e mafai ona fausia le taʻavale eletise a Apple.E ui o faʻamatalaga na taʻua muamua e manaʻo le tekinolosi e faʻalauiloa se taʻavale i le 2024, e leʻi faʻaalia e Apple ni fuafuaga faʻapitoa.


Taimi meli: Nov-11-2021
-->