FOXCONN BULLISH OM ELEKTRISKE KØRETØJSUDSIGTIGHEDER, SOM DET VISER TRE PROTOTYPER PÅ

TAIPEI, 18. oktober (Reuters) – Taiwans Foxconn (2317.TW) afslørede sine første tre elektriske køretøjsprototyper i mandags, hvilket understreger ambitiøse planer om at diversificere sin rolle med at bygge forbrugerelektronik til Apple Inc (AAPL.O) og andre teknologivirksomheder .

WYLCSUC3SZOQFPNRQMAK2X2BEI

Køretøjerne – en SUV, en sedan og en bus – blev lavet af Foxtron, et projekt mellem Foxconn og den taiwanske bilproducent Yulon Motor Co Ltd (2201.TW).

Foxtrons næstformand Tso Chi-sen fortalte journalister, at han håbede, at elektriske køretøjer ville være en billion Taiwan-dollar værd for Foxconn om fem år – et tal svarende til omkring 35 milliarder dollars.

Formelt kaldet Hon Hai Precision Industry Co Ltd, sigter verdens største elektronikkontraktproducent efter at blive en stor spiller på det globale el-marked, selvom den indrømmer, at den er en novice i bilindustrien.

Det nævnte første gang sine EV-ambitioner i november 2019 og har bevæget sig relativt hurtigt, og har i år annonceret aftaler om at bygge biler med det amerikanske startup Fisker Inc(FSR.N) og Thailands energikoncern PTT Pcl(PTT.BK).

"Hon Hai er klar og ikke længere det nye barn i byen," fortalte Foxconn-formand Liu Young-way til begivenheden, der var sat til at markere fødselsdagen for virksomhedens milliardærstifter Terry Gou, der kørte sedanen op på scenen til tonerne af "Happy". Fødselsdag".

Sedanen, som er udviklet i fællesskab med det italienske designfirma Pininfarina, vil i de kommende år blive solgt af en uspecificeret bilproducent uden for Taiwan, mens SUV'en vil blive solgt under et af Yulons mærker og efter planen kommer på markedet i Taiwan i 2023.

Bussen, som vil bære et Foxtron-mærke, vil begynde at køre i flere byer i det sydlige Taiwan næste år i et partnerskab med en lokal transporttjenesteudbyder.

"Indtil videre har Foxconn gjort ret gode fremskridt," sagde Daiwa Capital Markets teknologianalytiker Kylie Huang.

Foxconn har også sat sig et mål om at levere komponenter eller tjenester til 10 % af verdens elbiler i mellem 2025 og 2027.

I denne måned købte det en fabrik fra det amerikanske startup Lordstown Motors Corp (RIDE.O) til at fremstille elbiler.I august købte det en spånfabrik i Taiwan, med det formål at imødekomme den fremtidige efterspørgsel efter bilchips.

Et succesfuldt skub fra kontraktmontører ind i bilindustrien har potentialet til at bringe en række nye spillere ind og underminere de traditionelle bilselskabers forretningsmodeller.Den kinesiske bilproducent Geely har i år også lagt planer om at blive en stor kontraktproducent.

Iagttagere i industrien holder nøje øje med, hvilke firmaer der kan bygge Apples elbil.Mens kilder tidligere har sagt, at teknologigiganten ønsker at lancere en bil inden 2024, har Apple ikke afsløret specifikke planer.


Indlægstid: 11-november 2021
-->